Regel één

 

Nadat ik vorige week mijn 101 weer had lopen als een zonnetje wilde ik eigenlijk wel weer even aan de lucht van modder ruiken, dus zijn mijn zoon Wouter en ik in het hobbelpaard gestapt en naar het elf Km verderop gelegen Ypenburg gereden. Hier liggen nog wat stukken terrein braak welke binnenkort bouwrijp gemaakt gaan worden. Zo gezegd zo gedaan., Daar aangekomen zijn we eerst maar eens uitgestapt hebben we rondgekeken waar we een beetje veilig konden rijden. Niet teveel steile heuvels of zakkers want er ligt nogal wat losse troep achterin.(ook z'n regeltje zorg dat er niets los ligt wat kan gaan schuiven of vliegen). We hadden wel een leuk stukje gevonden maar moesten door een klein beetje modder en dat is voor een 101 geen probleem, toch!!

Wij om 12:15 uur weer ingestapt en vol goede moed van start gegaan en met een klein vaartje door de modder gereden. Niet dus, zovast als een huis. Denken, denken, denken. Waar was dat knopje ook al weer voor, je weet wel dat knopje wat je uit kan trekken!! Ships vergeten... Dan de lage gearing maar ingeschakeld, maar toen was het leed al geleden.

Een beetje jutteren wil nog wel een helpen maar we zakten alleen maar dieper weg. Toen zijn we maar gaan zoeken naar stenen en stukken hout om de sporen op te vullen, dan zou het toch wel lukken om er uit te komen?? Niet dus. ik heb hele mooie zand ladders die bieden uitkomst bij zulke omstandigheden, maar die stonden mooi te wezen in de schuur thuis, dat bood ook geen uitkomst. Nu heb ik een 101 met originele lier, alleen de lier stond naast de zandladders (wordt gereviseerd).

Uit pure wanhoop maar de schep gepakt, heb je dat wel eens gedaan, natte veengrond geschept. Leuk klusje maar na 1 uur scheppen ben je dat ook zat, dus de hi-jack maar gepakt, wetende dat je dat ding eigenlijk nergens met goed fatsoen onder kan zetten. We hadden een beton tegel gevonden die mooi onder de krik past,maar onder het gewicht van 101, in de modder verdween en brak. Dus maar verder gezocht, en vier mooie balken gevonden. 1 voor onder de krik en 3 onder de wielen.

Eerst maar de voorkant geprobeerd ter hoogte van het trekoog de hele voorkant kwam omhoog dat ging lekker, maar toen ging het mis, de hi-jack schoot weg en ging met een pestklap opzij, met mede neming van mijn grill, grillhoes, richting aanwijzer,- en stadslicht lampje.

Heeft er nog iemand zo'n barbecue rooster liggen op zolder of in de schuur (naast de zand ladders) misschien?

En dan gaat het mobieltje, mijn echtgenote,en vraagt of ik de tijd vergeten ben, want de visite was er al ik heb haar heel voorzichtig verteld dat het wat later werd, om dat het een beetje tegen zat. Dat viel niet in goede aarde maar gaf wel weer een impuls om door te gaan met hi-jacken, tenslotte konden alleen de rechter lampjes er nog afgerukt worden. Na weer de voorkant omhoog gekrikt te hebben bleef hij wel mooi hoog staan en kon ik zonder probleem de houten balken onder de voorwielen leggen. Daarna eerst rechts achter omhoog gekrikt en een balk onder gestopt, toen links achter opgekrikt en het spoor gevuld met stenen e.d.

Vol goede moed ingestapt en gekeken of alle knopjes palletjes en handles in de goede stand stonden en voorzichtig gas gegeven, en ja hoor hij schoot zo naast de houdblokken en lag met zijn assen in de modder, en kon ik weer opnieuw beginnen, oftewel terug bij af.

Na dit nog twee keer geprobeerd te hebben heb ik Ron Wiggemans gebeld en gevraagd of hij wel eens op zondag terrein rijdt. Eerste Kerstdag is tenslotte een soort van zondag. Hij was thuis bezig met het plafond te witten, en had toch niets te doen (zij hij). Na twintig minuten was hij met zijn beest (een 101 met unimogwielen met 12.5 x 20 banden) ter plaatse en ben ik met een klein beetje hulp van zijn lier weer vlot getrokken We zijn om 16:45 vertrokken richting huis en ron naar zijn eigen huis in Alphen aan de Rijn. Al met al heb ik toch nog terrein gereden, en wel 400 mtr in 4:30 uur. Toen ik thuis kwam was de visite er nog.

Regel één: Ga nooit alleen (met een auto) het (onbekende)terrein in.
Regel twee: Neem altijd een foto/ video kamera mee (kun je naderhand laten zien wat voor een eikel je bent)

Peter Gunsing   

 

The Won Ooh Wonderful 101

De Laro Internet trilogie
Deel 1

De Laro Internet trilogie
Deel 2

De Laro Internet trilogie
Deel 3

De Laro Internet trilogie
Deel 4

Regel één